Vores produkter

Vi producerer ikke bare vin

På Neder Kjærsholm Vingaard er vi drevet af at lave gode vine, men vi ønsker ikke kun at lave dansk rødvin, hvidvin og rosé. Vi har således også iværksat produktion af druebrændevine,  mousserende vine lavet på druer og æbler samt solbærrom og -likør. Kendetegnende for alle produkterne er, at de er produceret med kvalitet i fokus.

Vinene får nyt navn hvert år

Fremfor at vinene blot skifter årgang løbende, får alle årgange sit eget navn – et navn, der tager udgangspunkt i en begivenhed eller hændelse på vingården i det pågældende år. Den første kommercielle produktion fra 2013 fik navnet Mariehønen, fordi vineriet nærmest blev invaderet af mariehøns under høsten – på vægge, på loftet, i druepressen…
2014-årgangen bærer navnet Dicte, som er barnebarn til ejeren af vingården. Hun var i en alder af 2 år med til at plante den første vinstok tilbage i 2009. Det var meningen, at den første vin skulle have hendes navn, men der var desværre ingen druer på hendes plante i 2013.
Vinene fra 2016 hedder Sweet Sixty, fordi Thorbjørn, ejeren af Neder Kjærsholm, blev 60 år dette år. De mange solskinstimer i august og september 2016 bevirkede, at dette år blev det første i vingårdens historie, at sukkerindholdet i druerne var så højt fra naturens side, at der ikke skulle tilsættes druemost i fremstillingen af vinen, som man oftest gør i danske vine for at opnå en lidt højere alkoholprocent.

Hvidvin

Dansk hvidvin, når det er allerbedst. Vi bruger primært solarisdruen til at fremstille disse hvidvine, der opleves som en blanding mellem sauvignon blanc, chardonnay og chablis, hvor friskhed, lidt fedme og en dejlig syre giver disse dejlige vine.

Vores 2014 Dicte Premium hvidvin opnåede en bronzemedalje ved AWC Award i Wien i 2018. I denne konkurrence deltog 12402 vine fra 39 lande…

Rødvin

Rondodruen bruges i overvejende grad til at fremstille vores rødvine. Vi producerer både dansk rødvin, der lagrer på franske egefade og vine, der ikke får fadlagring. Alle vores rødvine lagrer i 5-7 år, inden de frigives til salg. Dette skyldes, at rødvine, der er lavet på danske druesorter er meget skarpe, tillukkede og syrerige de første år. Efter nogle år bliver de meget harmoniske og velbalancerede.

Rosé

Danske rosévine, der primært er fremstillet af rondo og solarisdruer. Det er vine, der passer fortrinligt til mad, der indeholder en god portion syre.

Mousserende vin

Dansk mousserende vin er et forholdvis nyt begreb. Vi producerer både en hvid mousserende vin og en rosévariant. De er begge fremstillet efter “den traditionelle metode”, hvilket vil sige, at de er lavet på nøjagtig den samme fremgangsmåde, som i Champagne. Dette indebærer bl.a. at vinene under produktionen er placeret i pupitre med bunden i vejret. Flaskerne vendes i hånden, så alle gærrester samles i flaskehalsen og skydes ud i forbindelse med, at korkproppen isættes. Vi har haft en winemaker fra Champagne til at hjælpe med tilblivelsen af disse danske mousserende vine.

Druebrændevin

Druebrændevine, der er destilleret på kvaset fra vinproduktionen på Neder Kjærsholm Vingaard er vores danske svar på den italienske grappa.

De fadlagrede druebrændevine minder rigtig meget om cognac og røget whisky.

Mousserende æblevin

Mousserende vine, der er fremstillet af saften fra gamle danske æblesorter. Vi har fremstillet dem efter “den traditionelle metode”, som bruges til at lave Champagne og andre mousserende vine.